آیت اللّه سید اسماعیل اصفیایی شند آبادی ؛ پدر استاد فاطمی نیا
٢۶ آذر ۱۳۶۸ رحلت عالم ربّانى ، عارف بالله ،
مرحوم آیت الله سیداسماعیل اصفیائى قدّس سره( والد حضرت استاد فاطمی نیا ) می باشد.
🍃🍃🍃
شادی روحش فاتحه ای بخوانیم
آیةاللّه سید اسماعیل اصفیایی شند آبادی
تولد: 1328 قمری
محل تولد: شندآباد شبستر
وفات: 1410 قمری
مدت عمر: 82 سال
مزار: قم، باغ بهشت
اساتید: بزرگانی هم چون، حاج میرزا کاظم آقا شبستری، حاج میرزا ابوالحسن انگجی، حاج سید مرتضی خسروشاهی و ...
آثار: تحقیق و چاپ محاسبةالنفس سید بن طاووس
عالم ربانی، آیةاللّه حاج سید اسماعیل اصفیایی شندآبادی، از روحانیون وارسته و مهذب آذربایجان بود که در خانواده ای مؤمن و متدین دیده به جهان گشود. ایشان پس از آموزش قرآن و برخی کتب فارسی و ادبی رایج در مکتب خانه، به عشق تحصیل علوم دینی، عازم حوزه علمیه شبستر شد و در نزد اساتید معروفی چون آیةاللّه حاج میرزا کاظم آقا شبستری دروس دینی را تا سطوح عالی فرا گرفت، آن گاه به حوزه علمیه تبریز رفت و از دروس خارج فقه و اصول اعاظم آن زمان، در حد وافر بهره مند گردید. و خود در ردیف مدرسین بزرگ و برجسته قرار گرفت. آیةاللّه شندآبادی در کنار تدریس و تربیت طلاب، به ارشاد و هدایت مؤمنین نیز اهتمام ویژه داشت. ایشان با تعمیر و احیای مساجد و مدارس مخروبه، رونق خاص و حیات مجددی در مراکز علمی فرهنگی ایجاد کرد.
این عالم متقی و مهذب، از ویژگی های اخلاقی فراوانی برخوردار و فوق العاده دوست داشتنی بود، نفوذ معنوی خاصی در بین مردم داشت و از نظر عرفان عملی و طی مدارج سیر و سلوک، مقامی شامخ داشت. روح و ذهن او از معارف ناب قرآن سیراب شده بود. در مقام تفسیر قرآن، نکاتی را بیان می کرد که شاید بعضی از آنها در هیچ کتاب تفسیری وجود نداشت.
در حقیقت، ایشان از عالمان عامل و عارفان گمنامی بود که نام و نشانشان در پس پرده تواضع و اخلاص، ناشناخته ماند. فرزند گرامی اش درباره ویژگی های بارز اخلاقی ایشان می گوید: آن مرحوم دارای ملکات فاضله و سجایای جمیله بود. بسیار کریم النفس، منیع الطبع، سخی، صبور و شجاع بود. در قضاء حوائج مومنین و رسیدگی به مستمندان و مریضان، همت عجیبی داشت. کارش خالصانه بود و از مقام و جاه طلبی به شدت پرهیز داشت.
آیةاللّه اصفیایی مردی رقیق القلب و از بکائون زمان خود بود. وقتی منبر می رفت در آغاز گفتار، آیه ای از قرآن را ذکر می کرد، خودش می گریست و همگان را به گریه می انداخت.
ناله های عاشقانه و عارفانه این بنده صالح و برگزیده خدا به هنگام نافله شب، یادآور خجلت فرشتگانی بود که گفتند: اتجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدما ... قال انی اعلم ما لاتعلمون؛
این سید جلیل القدر عاشق و شیدای حضرت ولی عصر عجل اللّه تعالی فرجه الشریف بود و آن گاه که با خود زمزمه می کرد: لیت شعری این استقرت بک النوی چنان می گریست و بی قرار می شد که تا مرز غشوه نزدیک می شد. همواره به مؤمنین و اهل منبر، توصیه می کرد که اول باید برای وجود مبارک حضرت حجت صلوات اللّه علیه دعا کرد.
این عالم ربانی علاقه وافری به امام خمینی قدس سره داشت و می فرمود: این مملکت قبلا همان بود که مجلس شورای ملی آن زمان، بسم اللّه گفتن مرحوم راشد را تحمل نکرد، تا این که ایشان از مجلس دوره 18 استعفا کرد؛ و امروز خدا این مرد را بلند کرده است.
فرزند برومند آیةاللّه اصفیایی می گوید: در سال رحلت مرحوم آیةاللّه العظمی بروجردی، روزنامه ندای حق که به منزل ما ارسال می شد، عکس مراجع تقلید آن زمان را چاپ کرده بود که عکس امام خمینی رضوان اللّه تعالی علیه در میان آنان می درخشید. مرحوم پدرم عکس ایشان را به ما نشان داده و گفت: تنها شخص جامع الشرایط از جمیع الجهات ایشان هستند.
این روحانی وارسته و با اخلاص، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با احساس مسئولیتی که در قبال انقلاب داشت، امامت جمعه شهرستان مراغه را پذیرفت و مدتی در آن شهرستان به ارشاد و هدایت مردم پراخت. آیةاللّه اصفیایی پس از خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی فراوان، زندگی در قم و مجاورت حرم کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام اللّه علیها را برگزید و ضمن برخورداری از انفاس قدسی آن تربت پاک، به تدریس و تألیف همت گماشت.
و سرانجام در نیمه شب 18 جمادی الاول 1410 هجری قمری ( ۲۶ آذرماه) و در حالی که به مناجات الهی مشغول بود، دار فانی را وداع گفته و به سرای باقی شتافت.
هنگامی که خبر رحلتش را به آیةاللّه العظمی اراکی دادند ایشان فرمودند:
" اصفیایی از اصفیاء بود. "
آیةاللّه العظمی بهاءالدینی نیز وقتی که خبر رحلت آن مرحوم را شنید، فرمود:
" ایشان در عالم برزخ حکومت دارند."
پیکر پاک این عالم مهذب پس از تشییع با شکوهی در مقبره علما در باغ بهشت قم به خاک سپرده شد.
---------------
منبع: ستارگان حرم، جلد 5
https://www.instagram.com/fateminiya_ir/
https://eitaa.com/fateminiya_ir
https://twitter.com/OstadFateminia
خدا به این بزرگواران خیر کثیر دهد
به شما دوست عزیز که این مطلب را نشر دادی هم همینطور